søndag 21. september 2008

Nå fant jeg dem/now I found them


traktkantarellene, det er store mengder av dem i skogen nå. Jeg kan godt si hvor jeg fant dem, det virker som om det er nok til alle, jeg fant dem i Østmarka, noen hundre meter øst for Østmarksetra

cantarellus tubeaformis, there are lots of them in the woods just now. I can very well tell you where I found them, it seems as if there are enough for everybody, I found the in Østmarka, some hundred metres east of Østmarksetra


jeg fant også svart trompetsopp, svært ettertraktet

I also found black trumpet mushroom, highly prized


og fåresopp, mange plukker den ikke, men jeg liker den godt (godt stekt, riktignok)

and albatrellus ovinus, many do not pick it at all, but I really like it (well-cooked, though)


så er de hengt til tørk for tre-fire uker

now they will dry for three to four weeks

4 kommentarer:

VALKYRIEN sa...

Så flott at du fant traktkantarellene! Har fulgt med deg skjønner du - måtte jo finne ut om helgen ga resultater - og det gjorde det! Ble misunnelig på den trompetsoppen - den har jeg aldri funnet. Jeg er også veldig forsiktig, da jeg ikke er så bevandret ennå. Holder meg til de trygge jeg kjenner. Og som du sier; det er masser av traktantarellene nå - så jeg fryser dem og bruker dem frem til neste høst!

arne sa...

Ja, herlig. Og du ser hvor jeg fant dem, det er MYE MER der. Trompetsoppen var i en bratt skråning, ikke helt lett å få øye på.

Jeg snakket med en i går kveld som kom fra sopptur i Østfold (vet ikke hvor) med 10 kilo i kurven! Og de plukker i hvertfall ikke fåresopp.

Magnus sa...

Det så fristende ut. Håper jeg også en gang lærer så mye om skogens vekser at jeg kan ta med meg hjem, og tilberede, sopp. Takk for flotte bilder!

arne sa...

Takk for skryt, Magnus, og hyggelig at du besøker meg, velkommen.

Ellers skal det jo være soppkontroller utover høsten på søndager (jeg fant den riktignok ikke i går, men..), så der kan man jo lære litt.