tirsdag 9. desember 2008

Gamle Raadhus


var byens rådhus 1641-1733, og byens eneste større lokale på 1600-tallet med masse historie i veggene. Lav ettermiddagssol gir ekstra struktur til de gamle murveggene og smijernslampene er flotte, syns jeg. I dag er det jo restaurant her (fra 1856) og sesongen for lutefisken (ikke min favoritt) og pinnekjøttet (ja, det vil jeg ha!) er her. Men ikke direkte billig for å si det mildt, 425 kroner, både for lutefisken og pinnekjøttet, du får 2 serveringer, men allikevel.

was the town hall 1641-1733, and the town's only big hall in the 1600ies with lots of history through the centuries. Low afternoon sun give extra structure to the brick wall and the cast iron lamps are nice, I think. Today it houses a restaurant (from 1856) and the food of this season are lutefisk (not my favourite) and pinnekjøtt (yes, I like that!). Not especially cheap, to put it mildly, NOK 425, both for lutefisk and pinnekjøtt, you get two servings, though.


jeg tror jeg lager middagen selv i dag..

I think I will make dinner myself today..

8 kommentarer:

Anne-Sophie sa...

Og lutefisk som er så godt, daaaah!
Men at det er dyrt er jeg enig med deg i. Du kan jo lage deg lutefisk hjemme. Ler!

Stemningsfulle bilder fra Gamle Raadhus. Det er veldig fint i området ved Christiania Torv. Jeg pleier å kikke innom antikvariatet når jeg er der nede.

Rune sa...

Går for pinnekjøtt :o) Flotte bilder med pen struktur og god stemning.

Anne-Sophie sa...

Grøsser av Runes matvalg.

Møtes på halvveien med ribbe?

arne sa...

Altså, jeg må innrømme at jeg ikke har gitt lutefisken en skikkelig sjanse på noen år, det kan jo hende at jeg snur, men den testen tar jeg på et billigere sted, f.eks hjemme som du foreslår.

Jeg liker ribbe også, jeg.

Enig, det er fint ved torget, antikvariatet tror jeg ikke jeg tør å gå innom, jeg har ilagt meg selv kjøpestopp på bøker (men jeg sprekker nesten hele tiden, har så mye jeg skulle ha lest. Nå sitter jeg og skriver selv, haha)

John sa...

Ja takk begge deler :)
Flotte bilder begge to!

arne sa...

Takk, John, og god apetitt!

Ståle sa...

Deilig stemningsfulle bilder, Arne. Det lange ettermiddagslyset gir, som du sier, flotte detaljer. Og, syns jeg, nydelige farger. Både i "veggbildet" og i "lyktebildet". Jeg er veldig glad i slike gamle bygninger, og ender stort sett opp med å kretse rundt dem når jeg er ute og reiser eller trasker på fotosafari.
Og som deg, kan jeg mer enn gjerne overlate dissende halvråtten fisk til andre...
Bon apetit med den hjemmelagede maten ;-)

arne sa...

Takk, Ståle, jeg har også en dragning mot gamle hus.

Og så må jeg fortelle at jeg nylig et tatt opp som medlem i et lutefisklag. Jeg sa ja til invitasjonen fordi det var gamle, gode venner, og jeg må faktisk si at det var godt! Med ringerikspoteter,bacon og ertepuré, men fisken var veldig god.