torsdag 29. oktober 2009

Om liv og død / about life and death



og noen ganger må store, staselige trær også dø. Jeg antar av en sykdom, og før store greiner deiser i hodet på oss, må de felles. Ser nesten ut som om det er to forskjellige tresorter her, det får meg til å tenke på Splitkeinskiene jeg hadde en gang, det var vel hickory og ask og gran sammenlimt som de besto av. Dette treet her i Slottsparken er en ask tvers i gjennom, forresten.

and sometime the big, majestic trees also die. I guess it is because of some disease, and to prevent people being hurt by big branches, they have to be cut down. It almost looks as if it is two different sorts of wood, it makes me think of my old Splitkein skis, I guess it was hickory, ash and spruce glued together. This tree in Slottsparken is an ash all through, by the way.




ikke så vanskelig å se at dette treet måtte ned, når soppen trives så bra midt inni stammen.

not so difficult to see that it had to go, since mushrooms lived very well in the middle of the stem.



3 kommentarer:

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Endringer i veksten skylles vel rett og slett av klimaendringer, spennende tema og ikke minst er det fint å få se bilder som dette.

Anne sa...

Vi skylder på Ari Behn!!

Huff, nei det er vel sykdom på trær også ja. Trist i grunn at det går sånn for store flotte trær, ingenting er vel mer majestetisk vel ;-)

Kjekk fredag til deg Arne.

arne sa...

Trist som faen, egentlig. Trær burde leve evig. Men alle som har brukt utørket trevirke i oppussing, både innvendig og utvendig, vet at treverket lever videre selv om treet er felt.

Flott lørdag til dere begge, Rune og Anne!