torsdag 19. august 2010

Ålreite dyr / all right animals


representert ved noen av de sauene som lever i Rolvsøy, disse her er alle søyer, selv om de har flotte horn de fleste av dem. Jeg skal vise bukkene seinere, av naturlige grunner er de et litt annet sted. Her er det, så vidt jeg har forstått, norsk spelsau og villsau, jeg vet ikke i øyeblikket hvem som er hvem. Må si at inspirasjonen til dette fikk jeg av fotograf Herdis Maria Siegert sine portretter fra Tjøme (look alike)

represented by some of the sheep living in Rolvsøy. These are all ewes, though they have horns most of them. I will show the rams later, naturally they are another place. Here are, as I have understood, both norwegian spelsau and wild sheep, who is who I do not know at the moment. I have to say that I got the inspiration for this from photographer Herdis Maria Siegert's portraits (look alike).


15 kommentarer:

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Kjempefine bilder Arne, fine blikk du har fanget på dem :)

arne sa...

De er jo noen skikkelige linselus, disse dyra vet du, Rune. Og forskjellige personligheter alle sammen.

tusen sa...

Virkelig fine portretter.
Likte best siste og første!

arne sa...

Jeg følte nesten som om de ville si meg noe, men de sa jo bare bæææ, glante på meg og ville bare ha mat! Men av matmor, selvfølgelig.

Elin Damberg sa...

Hahaha. Vilken underbar porträttserie.

arne sa...

Takk skal du ha, Elin. og velkommen til bloggen min!

VALKYRIEN sa...

Å så fine de er! Snakker om å få øyekontakt! :)

arne sa...

De er jo litt nysgjerrige, eller kanskje bare opptatt av muligheten for mat (som jo alle skapninger er). Og de skal alle få leve (og ikke bli fårikål), bare de lar seg klippe jevnlig og bidrar til garnproduksjonen her i landet.

ia sa...

Hallo Arne !
Flotte sauehoder , tenkte bruke noen av dem som grundlag for en tegning - er det ok ??
hilsen ingela

arne sa...

Klart det, Ingela, veldig hyggelig. Men sjekk ut Herdis' sine saueportretter også.

ia sa...

Har sett på Herdis hjemmeside men det er ingen sauer der men det kom opp en plakat fra sommerutst. når jeg googlet , og det var ju ikke dårligt. Så takk for tipset

Anonym sa...

Fantastiske bilder! Dette er selvstendige individer med ulike personligheter. Syns historien om de hardføre, men skye, soaysauene er så spennende. Godt å se dyreliv på dyra og naturens premisser, det har du fanget opp.

arne sa...

tusen takk, anonym (hvem er du, forresten?)!

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon

Anonym sa...

Koselige saueportretter. Visst er det forskjell på dem!