tirsdag 12. april 2011

Nå er det tiden for / now it is the time for


artisjokker i Romas restauranter, herlig, herlig. Se disse deilige små, fine å helgrille. Eller zucchiniblomster, enten friterte sammen med ansjos som en liten antipasta, eller f.eks på pizza, kun sammen med olivenolje (og litt ansjos)

artichokes in Rome's restaurants, delicious taste. Look at these lovely tiny ones, nice grilled. Or zucchini flowers, either deep-fried together with anchovies as a starter, or maybe on a pizza.




jeg er på Campo de' Fiori, kunne gått her i timer, så mye herlig å se og lukte. Vi bodde like i nærheten, altså kjempesentralt (og veldig bra), så vi krysset torget flere ganger om dagen. Se på de flotte artisjokkene under her!

this is Campo de' Fiori, I could have walked around here for hours, so much nice to watch and smell. We lived close, so we crossed the market every day.


brennesle finner du kansje ikke på torget her hjemme, selv om neslesuppe er SÅ godt, tenker på gamle dager da mor plukket dem (uten hansker!) og lagde suppe.

you might not find stinging nettle for sale at markets here i Norway, though nettle soup is so delicious, have to think of my mother picking them (no gloves!) to make soup. So good!





og vil du ha fantastisk italiensk spekemat, er det bare et par skritt unna

and if you want some fantastic italian cured meat, it is just a few steps away

4 kommentarer:

Kenneth Larsson sa...

Vilka härliga bilder! Det vattnas i munnen!

Ha en fin dag! :-)

arne sa...

Takk, det var godt! Velkommen, Kenneth.

tusen sa...

Nam nam Roma!
Små artige sjokk derfra!

arne sa...

Hehe, sjokkerende godt:-)