søndag 20. november 2011

For sånne som meg


som har hatt John Coltranes musikk i hodet i 40-50 år, var konserten i går kveld på Nasjonal Jazzscene strålende. Jeg har gledet meg til dette i flere måneder, hadde store forventninger (som jo kan gi visse skuffelser i blant), og de ble søren innfridd og vel så det! Hvem? Pharoah Sanders kvartett.


han var en av de viktigste frijazzmusikerne på sekstitallet, enormt energisk, samtidig lyrisk og vakkert, nyskapende på den tiden, men noen (ganske mange, egentlig) syntes vel var vel slitsomt å høre på. Men i går var det stappfullt hus og stor stemning. Hør her og få et lite inntrykk (dette klippet er drøye ti gammelt, men han danser like bra i dag!)

de ga oss en to-setts konsert som varte fra klokka ni til vel halv ett, folk fikk sannelig valuta for pengene!

pianisten heter William Henderson, veldig bra, bassisten er John Webber og Greg Bandy spiller trommer. Det står noe annet i programheftet, så det krevde litt research å finne ut dette her


han sang også (på glansnummeret The Creator has a Master Plan, den avsluttet både det første og det andre settet), vi sang med og jeg tror at han faktisk ble litt rørt av det, så kanskje en liten tåre i øyekroken hans (eller var det bare svette??)

2 kommentarer:

Anne sa...

Så utrolig morsomt å oppleve noe en har gledet seg til så lenge så lenge.

Hjertet mitt gleder seg med deg Arne!

arne sa...

Det var veldig fint, Anne:)