mandag 28. mai 2012

Jeg går i barndommen

på de gamle veiene og stiene på Kambo, der jeg vokste opp og var, som gartnersønn, relativt oppdatert på blomstene rundt meg. Faktisk kunne jeg ganske mange av blomstene i Floraen i farger, både norske navn og latinske. Jeg kan nok ikke så mye nå lenger, nei, dette var jo da jeg var barn, på 50-tallet. Forfallet startet nok på 60-tallet. Men fortsatt vet jeg at den over er engforglemmegei(Myosotis scorpiodes), under engsoleie(ranunculus acris)
jeg jukser selvfølgelig nå, jeg bruker den nordiske feltfloraen til Gyldendal, den er ganske bra, bedre enn å google, faktisk.
pr 27.mai, altså i går, den strålende dagen, virket det nesten som høysommer, ganske mange sommerblomster er her allerede, over en erteknapp, tror jeg, kanskje knollerteknapp(lathyrus liniforius), under er vel en hundekjeks(anthriscus sylvestris)
husker ikke hvor mange planter man skulle ha i herbariet (var det i 6. eller 7.klasse?), men jeg hadde altfor mange. Skulle gjerne sett det nå, men det forsvant nok for en 40-50 år siden.
masse forskjellige blomster allerede, altså, og det ser ut til å bli MASSE markjordbær i år, i hvertfall hvis de får litt regn etterhvert, sånn at de ikke tørker ut

4 kommentarer:

Mirakel sa...

Flotte bilder! Men ingen av prestekrage, yndlingsblomsten min?

Lo litt av at du jukset.. hehe! Så for meg at du satt med en bok og brillene på nesa. :)

arne sa...

Jeg tok alle bildene i går, på en ganske liten strekning gjennom skogen ned mot stranda. Men prestekragen har ikke kommet ennå, må nok vente til et par uker ut i juni før den er her. I fjor var den forresten ganske tidlig, så vidt jeg husker. Den hadde sikkert fått være med.

Jeg husket jo noe, da, men de latinske navnene måtte jeg nok slå opp, hadde brillene på nesa da, ja-

Flott at du likte bildene og velkommen til bloggen min:)

Gunvor sa...

Å, så mange fine blomster-bilder du klarte å ta på de 4- 500 m fra bilen, gjennom skogen og ned på stranda. Fint at stien og stranda er slik vi husker det fra 50 - 60 år tilbake. Takk for en fin mimre-dag. Klem fra Gunvor

arne sa...

Takk i like måte, Gunvor. Klem:-)