søndag 2. september 2012

Det er bare

2. september, men allerede er det masse traktkantareller i skogen, nesten full kurv i dag (riktignok med et par kremler, ekte kantareller (2 stk) og noen små piggsopp), så det ble sopp til søndagsmiddag
og mange henger nå i sytråd til tørk på kjøkkenet. Denne soppen holder ut i skogen, selv om det blir kuldegrader, det kan bli mange soppturer i høst!

4 kommentarer:

Anne sa...

Skal si du er heldig som har funnet alle disse da, og de tørkes??? hmm... stilig og sikkert godt, men hvordan benytter du dem tørka??

arne sa...

I gryter, supper, sauser osv osv. Deilig. Og så holder de i mange år, tror jeg har minst 10 år gammel sopp i skapet, like bra. I store mørke glass i kjøkkenskapet, da.

VALKYRIEN sa...

Hmm...har ikke rota meg på sopptur ennå jeg, ennå så mye sopp det visstnok er i skogen. Men jeg er ikke helt kjent i distriktet ennå, og savner mine gamle plasser i Østmarka. Finner vel ut av det etterhvert. Ser jo artig ut med soppen som henger til tørk da! :)

arne sa...

Du finner dem sikkert, snakk med lokale kjentfolk.

Sjekk forresten artskartene i artsdatabanken. Du finner dem under Tjenester på nettforsiden. Du kan søke på alle forskjellige sopper i hele landet.
Ganske ok tjeneste!