mandag 15. juni 2015

Dette er Claudio Da Casto, vinbonde i Agliano Terme

og dette er status for barberadruen pr 6.junitypisk jordsmonn her i Astiområdet er leire, som passer bra for barberaClaudio guidet oss rundt mellom vinstokkene, og er ung og prøver gjerne nye ting, sånn som her, der han har podet chardonnay på en gammel barberastokk. Han vet hva han gjør, er universitetsutdannet ønolog, og gjør spennende ting. Forresten, han fortalte at en eksamensoppgave besto i at de fikk 20 (eller var det 30?) forskjellige vinblader og skulle si hvilken drue som de forskjellige representerte. Ingen spøk, tenk på hvor mange tusen forskjellige som finnes (se her)fasit her er: venstre barbera og høyre chardonnay (hjerteformet)i Piemonte finner du trolig verdens beste hasselnøttervi hadde ikke en full smaking her, bare lesket oss litt med en sval rosé, det var jo tross alt over 30 varmegrader ute i marken. Den er god og er i bestillingsutvalget på Polet.

Ingen kommentarer: