torsdag 12. mars 2009

Alkoholreklame / advertisement for alcohol


er forbudt i Norge, men jeg lar det stå til. Som noen av dere kanskje skjønner, er jeg på et nytt besøk i nærmuséet mitt. Disse flaskene er nok rundt 100 år gamle, sjekk prisen på akevitt (3 år gammel)

is forbidden in Norway, but I take the chance. Some of you will understand that I am visiting my local museum. These bottles are about hundred years old, check the price of aquavit (3 years old)hundre år gammel musserende pærevin, den er fortsatt full!

a hundred year old sparkling pear wine, the bottle is still full!


perlebrygg er litt spesielt, for den er lagd av oldefar til Ari Behn, Sigurd Behn, sjekk denne anetavlen

perlebrygg is special because great-grandfather of Ari Behn made it, check out this table of descent


a propos kongelig, et kongelig øl her, åpenbart brygget etter 1905. Oslo het Christiania fram til 1877 (kommunalt til 1897) og Kristiania fram til 1924

by the way, a royal beer here, obviously brewed after 1905. Oslo was called Chrtistiania until 1877/1897, and Kristiania until 1924.

5 kommentarer:

VALKYRIEN sa...

Jøss - akevitt til 85 øre!!! Det hadde vært noe det! Artig dokumentasjon dette her. Alltid gøy å sammenlikne priser tilbake i tid. Men, alt må jo ses i forhold til inntekt. På 1950-tallet kostet f.eks smør rundt kr. 9,- pr. kg - og det var mye penger den gangen!

arne sa...

For ikke å snakke om 6 kroners rødvin, som i hvertfall noen av oss gamle husker MEGET godt.

Anne-Sophie sa...

Jeg koser meg med disse innleggene dine. Alltid morsomt å sammenligne priser og lønninger. Husker at faren min fikk 18.000 kroner i begynner- lønn da han var ferdig med ingeniørutdannelsen i voksen alder. Foreldrene mine syntes de fikk så god råd og faren min kjøpte seg en bruktbil.

Rune sa...

Artig samling med flasker, og ikke for å snakke om priser. Riktig nok som det sies over var jo det mye penger den gangen. Ingen tvil om at tiden har endret seg nei.

arne sa...

Jeg har tatt vare på en av mine aller første lønnsslipper, den gang vi fikk lønna cash i en pose. Husker ikke hvor mye det var, men jeg tok meg råd til sekskroners rødvin.