mandag 1. juni 2009

Sommerblomster / summer flowers


fra i dag i Pilestredet Park, norske ville blomster, over her forglemmegei (myosotis), og tiriltunge (lotus corniculatus) under

from today in Pilestredet Park, all norwegian wild flowers, over forget-me-not (myosotis), and birdsfoot trefoil (lotus corniculatus) below


Rød jonsokblom (silene dioica)

Red campion (silene dioica)


og kaprifol (lonicera caprifolium), ikke så mye duft her da jeg tok bildet, kanskje mer nå i kveldingen hvis du tar en tur ned i Stensberggata

and honeysuckle (lonicera caprifolium), not so much scent when I was there, maybe more now in the evening if you go to Stensberggata

dauvnesle (lamium album), som ser ut som brennnesle før den blomstrer, men den brenner ikke hvis du tar på den

white deadnettle (lamium album), it looks like a nettle before flowering, but it do burn if you touch it

prestekragen (leucanthemum vulgare) blomstrer snart, er ikke det veldig tidlig?

the oxeye daisy (leucanthemum vulgare) will blossom soon, is it not very early?


og løvetannen er i ferd med å bli masse nye løvetenner

and the dandelion is soon going to multiply itself

13 kommentarer:

VALKYRIEN sa...

Nydelige blomster! Flott å se kaprifolen komme nå - den har jeg alltid vært så glad i! Da jeg var barn hadde vi kaprifol. Ingenting var bedre å stå i vinduet i 2.etasje og kjenne den nydelige duften stige oppover i kveldstimene!

Og busken ble besøkt av en underlig sak; et stort og slankt insekt som sto helt stille i luften mens den sanket nektar. Den enset ikke oss i det hele tatt!

Husker selvfølgelig ikke hva insektet heter....

arne sa...

Ja, sånn som jeg har det når jeg åpner kjøkkenvinduet mitt nå, bare det er syrinduften jeg kjenner, fra de mange buskene som står i full blomst.

Insektet hørtes spennende ut, vi får være på jakt med kameraene våre!

På engelsk Wiki er det kolibrien (hummingbird) som elsker nektaren fra kaprifol (honeysuckle) og er viktig i pollineringen. Men det er vel ikke så mye kolibri her til lands...

Anne-Berit sa...

Så fine blomsterbilder du har tatt,navnene kunne du også,er imponert.

arne sa...

Sønn av en gartner, vet du!

dang sa...

fantastiske farger. er så glad i sånn bruk av dybdeskarphet også. motivet hopper fram- det er utrolig vakkert!

Anne-Sophie sa...

Herlige bilder! Og at du kan navnene på dem. Det du sier er kaprifol, finnes den i dyp rosa også?
Har gjort en skikkelig brøler i lang tid. Nå har en Valkyrie og en HUND!! tatt meg i skole! Jeg har kalt hvitkinngåsa for kanadagås.

arne sa...

Takk skal dere ha for pene ord! Og takk til 105mm macro fra Sigma (dette er egentlig en reklamefri blogg, men nå gjør jeg et unntak!) som gir meg muligheten til å duse ned de uvesentlige tingene i bildet. Jeg får litt gratis der, Dang.

Anne-Sophie, jeg tror kaprifolen finnes i dypere sjatteringer i både rosa og oransje, ellers er kanskje den mere norske varianten, vivendel, mer vanlig. Men kaprifol fins altså også vill (kanskje forvillet) i Norge. Sjekk lenkene i innlegget.

Oi, det var da ille, også av en hund, var det den store, hårete irske ulvehunden? Men den er sikkert veldig snill (det er selvfølgelig sikkert VALKYRIEN også)!

Anne sa...

Noen av de flotteste blomsterbildene jeg har sett .-))

arne sa...

Tusen takk, Anne

Rune (Bildebloggen) sa...

Ingen tvil om at du og Sigma er gode venner Arne, dere jobber veldig godt sammen. Skaper de flotteste blomsterbilder! :)

arne sa...

Takk skal du ha, Rune

Ståle sa...

Du verden. Dette var noen deilige sommerstemningsbilder. Fikk lyst til å ut i grøftekanten og engene og knipse, jeg. Må se om jeg kan finne tid til det ganske så snart. Inspirerende å besøke bloggen din!

arne sa...

Takk skal du ha, Ståle, og så fint at du er her igjen.

Det er sikkert masse spennende å finne der borte hos deg i vest.