tirsdag 2. juni 2009

Dette syns jeg er rart / I think this is strange


trafikklys for syklister i krysset Akersgata/Grensen. Ingen av de gatene har sykkelsti, farlig er det krysset også pga trikken. Hvorfor da lys for syklister? Er tanken noe a la: har man klave, så dukker nok kua opp etterhvert?

traffic light for bikers in the crossing Akersgata/Grensen. None of these streets hav cycle lanes, the crossing is dangerous, too, because of the tram. Then why light for bikers? Is it like the norwegian saying: if you have a cow's collar, the cow will show up?


denne (øreløse)kua kommer nok ikke, den står (dvs sto, i 2007) i København. En by der de har skjønt det med sykkel. Det er en grunn til at jeg går rundt i Oslo, og ikke sykler

this (earless) cow will not appear, it is placed in Copenhagen (it was in 2007). A city for bikers. In Oslo I just walk, biking is too dangerous, I think.

8 kommentarer:

Anne-Sophie sa...

Er det lys for syklister det skal forestille? Jøss. Kan jo være trafikklyset er ment for de minste i blant oss. ja, mener ikke de på 4 ben, men de på 2.
Stilig ku! Møøøøøøø!
Enig med deg om sykling. Jeg tør ikke. Ler!

arne sa...

Jo, men vi fotgjengere har jo våre egne lys (rød/grønn mann(!)).

Er det noen der ute som kan forklare dette?

Rune (Bildebloggen) sa...

Kanskje de lysene er for de med lave sportsbiler? hehe..

Har ikke sett slike lys før, hadde jo vært artig og fått en forklarineg på de der.

arne sa...

Hehe, tanken streifet meg også, Rune

Ståle sa...

Jeg tror rett og slett at det er slik at lysene er der fordi en del folk faktisk tør å sykle i de gatene der. Jeg hadde nok foretrukket apostlenes hester, men det finnes langt mer dumdristige mennesker enn meg :-)

arne sa...

Ja, det er mange dristige syklister her i byen (ikke meg).

Men man kunne godt ha gjort det litt bedre for dem her i byen. Er de på fortauet, blir de hatet av oss fotgjengere og er de i gata, må de slåss mot biler, busser og trikker. Litt av et liv! Da er det bedre i Køben!

Tone sa...

Kanskje det skulle vært sykkelsti der, men så strakk ikkje midlane til meir enn lys ?

Takk for besøket.

arne sa...

Hehe, ja det var noe sånt jeg tenkte også, Tone.