fredag 2. juli 2010

Fattigmanns pepper / poor man's pepper


har sar (dvs sommersar heter den vel egentlig på norsk), satureja hortensis, blitt kalt på norsk i gamle dager. I dag blir den, av dem som fremdeles kjenner til den, kalt bønneurt, for den er glimrende med bønner. Som jeg skrev i kommentarfeltet i forrige innlegg, har jeg vært på jakt etter denne noen uker uten resultat. Til og med Gutta på Haugen klarte ikke å skaffe den (riktignok kunne få tak i bunter fra Israel, ikke veldig aktuelt for meg). Men Urtehagen i Rygge hadde, så nå står en potte med seks små planter på verandaen til søsteren min og blir pleiet og passet på mens jeg er på ferietur (i morgen København og jazz, mer om det seinere). Anbefaler forresten å besøke Urtehagen, et nydelig sted med hundrevis (må det vel være) av urter og legeplanter.

has savory (i.e. summer savory) satureja hortensis been called in older days. Today it is called bean herb in Norway, it is very good together with beans, but also very versatile. Like I wrote in the comments to last post, I have searched all over for it for some weeks with no result. But eventually I found it in Urtehagen in Rygge, so now a pot with six small plant are taken care of by my sister while I am on tour (tomorrow jazz in Copenhagen, more of that later). I recommend Urtehagen, avery nice place with hundreds (must be!) of herbs and medical plants.


2 kommentarer:

VALKYRIEN sa...

Hei Arne! Er tilbake sånn smått om senn - og koselig var det å titte innom deg! Fikk helt dårlig samvittighet over at kjøkkenvinduet/balkongen min ikke inneholder noe særlig interessant i år! Og jeg som har dyrket både tomater og agurker og litt urter tidligere år! Vel - får ta meg sammen neste år da! :) Ha en flott ferie sålenge! :)

arne sa...

Hei VALKYRIEN. Så hyggelig å få besøk av deg og fint at du er litt i gang igjen etter at du mistet din lille følgesvenn. Ha en flott ferie du også