onsdag 1. juli 2009

På tur igjen / on tour again


og første stopp er som dere ser, Ängelholm i Skåne, med to laks i byvåpenet og et av de hyggeligste hoteller jeg vet om, hotell Lilton, jeg har vært her før og vil alltid komme tilbake.

and the first stop is Ängelholm, Skåne, Sweden. With two salmons on their official manhole cover, and one of the most pleasant hotel I know, hotel Lilton, I have been here before and I will always come back.


med hus som minner meg om Danmark

with houses that remind me of Denmark

og en idyllisk elv som omkranser sentrum

and an idyllic river in the middle of the city

og selvfølgelig staselige kumlokk

and of course nice manhole coversmasse fine turløyper i skogen omkring, blant andre leirgjøkstien, både for oss fotgjengere og for syklistene, Ängelholm er en flott by for syklister. Leirgjøken er forresten et slags symbol for byen.

lots of nice trips in the surrounding forests, for example the ocarina path, both for us pedestrians and for bicyclists, Ängelholm is a fine place for bicycling. The ocarina, by the way, is a kind of symbol for the city.


og deilige strender ikke langt unna, deilig med et salt bad så varmt som vi har hatt det til nå, men ganske stygge svarte strender, vi trodde det var oljesøl, men det er det ikke, sier folk, tang eller alger, antakelig. Olje er noe dere nordmenn har, ikke vi svensker, sa de.

and nice beaches not far away, nice with a fresh saltwater bath in these hot days, but ugly black beaches did not appeal so much. We thought it might be oil from a boat or something, but no, said the locals, algae or seaweed, probably. You norwegians have oil, not we, they said.


i morgen, Danmark

tomorrow, Denmark

7 kommentarer:

Titta sa...

Á propos leirgjøk:

Jeg kommer fra den norske lirgjøkkommunen, og i kommentarfeltet til denne bloggposten:

http://johanwanloo.blogspot.com/2007/11/om-att-blsa-fglar-i-rumpan.html

finner du ut hvilken kommune det er, pluss at du kanskje kan humre litt over selve innlegget, slik jeg gjorde!

MumsiMumsan sa...

Hei - så idyllisk det var der! Fortsett å kos dere da, og hils ;)
Mumseklem fra meg til dere :)

arne sa...

Hehe.
Så det er derfra du kommer. Det skal jeg tenke på neste gang jeg kjører forbi (om ca to uker).
Forresten, jeg vokste opp med en blank flott grønn leirgjøk, jeg spilte til og med på den.

For et par dager siden var det konsert på torget i Ängelholm med det lokale lergøksensemblet, vet ikke hvordan låt (kan jo forestille meg det, da), det var for varmt for oss, vi gikk på stranda.

Vi skal kose oss, Vibece, klem fra oss til deg også.

VALKYRIEN sa...

Ser at du har en fin tur og ferie! Sverige er jo et koselig land å feriere i, slik Danmark også er. Idyllisk - og noen stilige nye kumlokk! :)

Fortsatt fin ferie!

Rune (Bildebloggen) sa...

Ha en fortsatt fin tur Arne, det var noen flotte kumlokk du har funnet, visst er det fint å feriere i Sverige, og dere har funnet en fin plass ser jeg :)

Anne-Sophie sa...

Det er virkelig noen fantastiske kumlokk du har funnet! Flotte bilder.
Du er kanskje på ferie? Håper du har gode dager, Arne.

arne sa...

Takk skal dere ha. Ja, jeg er på ferie, etter et par dager i Sverige er jeg nå i Danmark, København først. Jazzfestival og mer, rapporter kommer!