lørdag 30. august 2008

60 år og så er det over/60 years and it is over


for dameklærbutikken Walle & co på hjørnet av St.Olavsgate og Fredriks gate

for the womens' clothes shop Walle & co on the corner of St.Olavsgate and Fredriks gate


selv om dette jo er nesten midt i sentrum av Oslo, var det sjelden folk kom innom. De prøver å starte om igjen på Oppsal men var ikke veldig optimistiske. Trist at det nok en gang er kjedebutikkene som vinner, men sånn er kapitalismen, de små taper for de store, rike, gjerne utenlandske butikkene. Som da masser av kvinner styrtet til H&M-kloningen Zara i Bogstadveien da den slo seg ned der. Taperen heter da Walle & co.

even though this is almost in the middle of the city of Oslo, people seldom dropped by. They will try to start over again at Oppsal but were not very optimistic. It is sad that once more the big chains are winning, but such is capitalism, the small loses for the big, rich, usually non-norwegian shops. Like when lots of women ran to get to the opening of the H&M-clone Zara in Bogstadveien. The loser's name is Walle & co3 kommentarer:

fr.martinsen sa...

Nå er jeg ikke helt enig i analysen din Arne. H&M og denne butikken konkurrerer ikke om de samme damene. Det er vel mer det at kvinner på 80 ikke kjøper seg ny kjole så ofte?

arne sa...

Joda, jeg ser poenget ditt.

Nå var ikke jeg inne i butikken og så på utvalget, ikke har jeg vært der før heller (for å si det sånn, jeg visste ikke om butikken), men ut i fra mitt kjennskap til kvinners klessmak, tror jeg at mange som er en god del yngre enn 80 ville finne klær der som ikke alle andre går med. Det er nå så.

Men jeg tror årsaken til at ingen aksjonsgruppe sto klar for å redde butikken sin, er at folk ikke har visst om butikken. Den ligger på et hjørne der de fleste bare kjører forbi med bil.

Så det er kanskje ikke kjedene som har ført til at Walle måtte legge ned, men jeg syns jo det er litt trist, da, etter 60 år.

Inni sa...

Jeg synes også det er synd selv om jeg aldri har handlet der. Butikken har liksom "alltid" vært der og jeg tenker på den nesten som en institusjon.