mandag 29. desember 2008

Dyreliv i hovedstaden 3 / animal life in the capital 3


ikke spør meg hva slags dyr dette er, men de vokter i hvertfall minnesmerket etter Rikard Nordraak, han som jo lagde melodien til Ja, vi elsker. Rart å tenke på at han bare ble 23 år gammel. Gata du ser her er St.Olavs gate.

do not ask me what type of animal this is, but it is guarding the monument of Rikard Nordraak, he made the Norwegian national anthem. Strange to know that he died only 23years old. The street you see here is St.Olavs gate.


det er Gustav Vigeland som har lagd monumentet

Gustav Vigeland made the monument


på den andre siden av Wergelandsveien er Slottsparken, og huset på skrenten bak der er Grotten, statens æresbolig for kunstnere.

on the other side of Wergelandsveien is the Royal Garden, and the house is Grotten, honory residence owned by the Norwegian state


4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var en artig kar, antar at den passer godt på der den står, ser jo skummel ut.

arne sa...

Noe sier meg at Vigeland tenkte på en sint okse da han lagde denne..
Kanskje han selv var skremt av en sånn en gang?

Anonym sa...

Av en eller annen grunn fikk disse figurene meg til å tenke på orkene fra Ringenes Herre. Jeg liker så godt disse byglimtene dine, Arne. De gir et så annerledes bilde av Oslo, gir innblikk i noe som jeg aldri tar meg tid til å se på når jeg besøker byen. Men det skal det bli en endring på. Trur eg :-)

arne sa...

Og jeg som ikke har sett Ringenes Herre-filmen, fordi jeg ikke vil ødelegge mine bilder i hodet fra da jeg leste boka (men det er snart 40 år siden, så hadde kanskje ikke skadet så mye å se filmen også!).

Det er så mye å se her i byen, og kom du hit, Ståle, og vandret rundt sånn som jeg har gjort, ville du sikkert sett masse som jeg ikke har sett (jeg var forresten i ditt område i sommer, søk på Obrestad fyr i bloggen min).