fredag 2. januar 2009

Samme sted, første nyttårsdag / same location, new year's day


strålende sol og kaldt, Glomma er som et speil, men isflakene flyter nedover mot havet

brilliant sunny and cold weather, Glomma is like a mirror, though the ice flakes are floating towards the sea


på den andre siden av elva ligger Torp Bruk, en gang i tiden en svær og tradisjonsrik treforeldlingsbedrift. Det er fortsatt virksomhet her, men ikke på langt nær så mye som det var.

on the other side of the river lies Torp Bruk, once a large and legendary wood-processing factory. There is still some production here, but far from the size of the older days.


det var mye virksomhet på denne siden av elva også, men, som så mange andre steder har industrien forsvunnet. Du ser jo restene av de mange kaiene som var her fortsatt. Produksjonen har gått ned, mer elva er blitt reinere,da.

there were high activity at this side of the river, too, but, like many other places, there is no more industry. You can see reminents of the quays still. Less production and cleaner water in the river.


8 kommentarer:

VALKYRIEN sa...

Godt Nytt År Arne! Ser frem til mange flotte bilder på bloggen din! Disse Glommabildene var vakre, vi har visst vært ved samme elv - omenn på forskjellig sted, i nyttåret!

arne sa...

Jeg ser at du har vært litt lenger opp i elva, men samme nydelige været. Ser fram til flere fine naturbilder hos deg også i året som kommer.

Anonym sa...

Jeg slipper opp for rosende ord og er bare helt betatt!

arne sa...

Det var så flott den dagen, fortsetter det sånn, begynner jeg vel dra ut i naturen i helgene og ikke gå gatelangs i hovedstaden.

Skjønt, jeg er ikke helt sikker..

Anonym sa...

Vinter er nå vakkert, da. Det kalde, klare lyset som du så flott har fanget her. Flotte detaljer og den fabelaktige evnen du har til å dokumentere og formidle historie med både tekst og bilde. Veldig bra :-)
Enig med Anne-Sophie!

arne sa...

Tusen takk, Ståle!

Anonym sa...

Jeg nikker samtykkende med hva som allerede er sagt her. Flotte bilder og informativ tekst Arne.

arne sa...

Takk, Rune!