tirsdag 18. august 2009

Somalisk popmusikk / somali pop music





har jeg ikke hørt mye av live før, og dette er noen av de mest kjente og populære musikerne gjennom flere tiår

I have not heard much of it live before, and these are some of the most famous and popular musicians through some decades


og små og store somaliere var på plass på Rådhus- plassen under Mela- festivalen

and young and old somalians were there at Rådhus- plassen during the Mela Festival


nummer to fra venstre er Hassan Adan Samatar. Han har vært en av de store somaliske popsangerne i mange, mange år, dette er et nokså ferskt klipp og sånn hørtes han ut for mange, mange år siden, antakelig på 70-tallet en gang.

nr.2 from left is Hassan Adan Samatar. He has been one of the greatest somalian pop singers for many, many years, this is a rather new clip, and this clip is old, maybe from the seventies.



heftig musikk som var lett å danse til, og det var tydelig at somalierne blant publikum kjente disse sangerne. Men jeg har ikke klart å finne ut sikkert hvem de andre var, hvis noen av dere vet det, så si i fra til meg.

hot music easy to dance to, obviously the somalians in the audience knew the singers very well, but I do not, if any of you know them, please tell me.




14.oktober: jeg har fått hjelp (takk, Hodan), den gamle musikeren på bildene heter Ahmed Ismail Hussein. Les om han her.

4 kommentarer:

aso sa...

Den somaliske kulturen er på mange måter ganske så ukjent for oss her i Norge og når vi leser om den, er det ofte noe negativt. Veldig fint at du viser bilder og skriver om dette!

arne sa...

Ja, det er trist at de fått det negative stempelet på seg. Jeg har truffet SÅ mange flotte somaliere gjennom jobben min. Og det var fint at så mange kom til Rådhusplassen, det har ikke alltid vært sånn. Så var det da også virkelig kjendissangere fra hjemlandet de fikk oppleve.

Unknown sa...

I've been looking at blogs of somali around the world, and i've come across yours, with pictures of somali music festival! And i tought i'd just say "hello!"

arne sa...

Hello, Tuke, and welcome to my blog!
It was very nice music last summer!