fredag 10. desember 2010

Hvis du tar bussen / if you go by bus


enten 20-bussen eller 37-bussen, har du kanskje sett dette huset på Sagene. Jeg har i hvertfall reist forbi med bussen mange, mange ganger og sett alle hjulkapslene. Hvorfor? Noen som vet?

either bus no.20 or 37, you have maybe seen this house at Sagene. Sitting in the 37-bus I have seen it lots of times, all the hubcaps on the walls. Why? Does anybody of you know?


huset er vernet og adressen er Kierschows gate 9 og eies av Oslo Kommune. Så vidt jeg kan skjønne, er det en del av Geitmyra Skolehager, som et strålende tiltak. Se på disse bildene av grønnsakdyrking mm gjennom hundre år. Måtte det fortsette.
the house is old and protected. The address is Kierschows gate 9 and owner is The City of Oslo. As far as I know, it is a part of Geitmyra Skolehager. Look at these pictures of vegetable growing through hundred years. I really hope this will continue.
syns bare det lignet litt

I just thought it sort of resembled


men hvorfor hjulkapsler?

9 kommentarer:

Anne sa...

Æ flire!!! og av en eller annen grunn tenkte jeg at nå har Arne vært på Toten???!!! uvisst hvorfor men det var på en måte litt sånn Toten-harry :-))

Godt en vet hvor en skal dra om en plutselig mangler en kapsel da, for skal si utvalget her var stort.

God helg til deg Arne, mildværet har inntatt trøndelag og snøen regner bort. Klem.

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Der var det et rikt innhold av kapsler, hehe, kjekt å vite om uhellet er ute :) Man kan vel undres over det fenomenet, men artig var det jo lell.

Fortsatt fin helg Arne.

tusen sa...

Ja, hvorfor ikke femti-øringer?
Bra med individualister, både innen dekor og fotografi!

arne sa...

Toten? Hehe, men kumlokket nederst da, Anne, det er vel mer Oslo?
Det er litt mildere her også, men fortsatt minus.

Hehe, det spørs jo hva slags bil du har, Rune, det var ikke all verdens utvalg. Du ville nok fått bråk med skoleungene også (de er vel forresten ikke her nå på vinteren.

Femtiøringer, hvorfor ikkke. De forsvinner vel snart, så hvorfor ikke på veggen (kanskje sammen med de gamle med hull, 25-øringene, 10-øringene, for ikke å snakke om de gamle store 5-øringene som vi kasta på stikka med.

Men jeg lurer fortsatt på historien bak hjulkapslene.

God helg, gode bloggvenner:-)

VALKYRIEN sa...

Et utrolig morsomt hus var det i alle fall! Kan ikke hjelpe med historien bak, dessverre.

arne sa...

Det trenger riktignok litt vedlikehold, så vidt jeg kunne se. Det er kommunen som eier det, og den er vel kanskje ikke flinkest i klassen til å ta vare på bygningene sine.

Men jeg får nok gjøre litt mer undersøkelser angående hjulkapslene.

Løvemunn sa...

Synes å huske fra en reportasje i Aftenposten for en stund siden at det er faren til Hans-Marius Mittet (mannen til Maria Haukaas Storeng) som bor i huset du har tatt bilde av. Han tok vare på hjulkapsler som datt av i rundkjøringen, og hang dem opp på fasaden.

arne sa...

Aha, derfor altså. Takk skal du ha! Og velkommen til bloggen min, Løvemunn!

Anonym sa...

Jeg vet om hvem som bodde der/bor der iallefall. En pakistansk familie, den ene sønnen gikk i klassen min på barneskolen og den andre familien er Hans Marius sin (gift med Idol Maria..)http://no.wikipedia.org/wiki/Hans_Marius_Hoff_Mittet