søndag 10. juli 2011

Humlemagasinet


er et annet deilig sted på Fyn. Det sies at Fyn er Danmarks hage, og Humlemagasinet er kanskje Fyns fineste hage igjen, stor, med masse blomster, flotte trær og opp til flere muséer. Blomstringen var kanskje litt på hell, derfor viser jeg nærbildene.



Og muséene? Jo, for det første et humlemuseum, altså planten humle, så det dreide seg naturlig nok om ølproduksjon før og nå (ikke så forskjellig, kanskje med det store antall av mikrobryggerier som har kommet i Danmark de siste åra. Så om forfatteren Sigfried Pedersen, som jeg ikke har hørt om før, men som virker interessant.


og sist, men ikke minst, et historisk dukkemuseum. Og ikke hvilke som helst dukker, men porselensdukker av den danske kongefamilien fra mange hundre år tilbake til i dag. Samt det svenske kongeparet, kong Gustav og dronning Silvia, og vår .kronprins Haakon og prinsesse Märtha. Men ikke kong Harald og dronning Sonja! De hadde ingen brukbar forklaring på dette. Alle porselensdukene er laget av en dansk kunsthåndverker, ok gjort, og jeg regner med at hun blir konfontert med denne grove glippen.






uansett, dette er en deilig hage, en fredfull plass å slappe av.

Ingen kommentarer: