søndag 3. juli 2011

Uvær i Dronningens by i går kveldskikkelig dunder og brak
det lynte og tordnet i ett sett i minst to timer, og bøttet ned som meteorologene ikke har sett maken til. Brannbilene kjørte i ett sett, sirener hele tiden, jeg holdt meg på hotellrommet av forskjellige grunner (er skikkelig forkjøla, ergerlig nå ved somerens høydepunkt, jazzfestivalen, men også fordi konserten jeg gjerne skulle vært på, Abdullah Ibrahim, var utsolgt). Men da regnet stoppet, måtte jeg jo ut og sjekke.


og folk måtte prøve å komme seg hjem, overraskende mange ute på gata (men det var jo deilig temperatur, da, sikkert over 20). Men så begynte det igjen.
jeg snakket med mange som hadde vann til livet i kjellerene sine, ti tusen mistet strømmen (og internett, som meg, som skulle ha postet dette i går kveld), og jazzfestivalen måtte avlyse flere konserter, bl.a. konserten med Abdullah Ibrahim med band. Så nå sitter jeg og håper på en ny konsert med dem og at jeg får sneket meg inn der. Jeg fikk i hvertfall som en av veldig få høre noen toner fra lydsjekken i Pressens Hus i går ettermiddag, han er fortsatt fantastisk! Nå skal jeg ut på byen og høre musikk, så jeg setter punktum snart, bare nevner at det ligger mange Danmarksbilder på vent for publisering, men inntil videre; jazz!

8 kommentarer:

Anne sa...

Å ja, du er der du jo :-) hørte om det i nyhetene her nå faktisk.

Håper for guds skyld du kan svømme Arne!!

Klem

arne sa...

Jeg har ikke de heftigste bildene, da hadde jeg blitt så våt.

Akkurat nå begynner det å regne voldsomt igjen, med torden, etter noen timer med temperatur opp mot 30, tror jeg. Men det blir ikke så mye i dag. Veldig mange slanger ut av kjellerene i dag, og stengte butikker. Er noen vannskader for en god del millioner, antar jeg.

fruentimmeret sa...

Veldig gode bilder fra et vått og flatt naboland.

Håper du tørker opp fort!

arne sa...

Takk!

Er tørr, men skal ut nå, håper det ikke pøser ned som i går.

arne sa...

PS: det ryker fra kumlokkene ennå..

Bloggerguy sa...

Mens Vg fyllte opp forsida si bragte Nrk bare bryllup. Som omdet var viktig. Godt du var der. Resten av Nrk oppdaget hendelsen utpå morrakvisten...tror jeg

VALKYRIEN sa...

Se der ja, du har skikkelig sommer skjønner jeg, utfra hva jeg kan se på nyhetene. Håper du kan svømme Arne! :)

arne sa...

Jeg burde jo ha publisert allerede på kvelden i går, men da hadde jeg ikke nett, det gikk jo med i dragsuget. Og NetCom er ikke noe tess i Danmark, det har jeg fått merke (går ikke an å sende mms, f.eks.). Og jeg burde jo egentlig tatt på med regnhabitten og gått ut mens det pøste som verst, men forkjøla osv..

Men er det så gæli at folk gifter seg,da? Særlig en som mange har gått og venta på i flere tiår.

Ganske brukbar til å svømme, faktisk, og jeg akter å gjøre et mens jeg er i Danmark, forhåpentligvis på Vesterhavet.

Mange koste seg med å vasse i Kongens Have i dag, forresten (litt for grunt til å kunne svømme).