søndag 24. mai 2009

Alt kan males / everything can be painted


heter utstillingen som ble åpnet fredag i Galleri MAP i Tøyengata

is it called, the exhibition that was opened friday in Galleri MAP in Tøyengata


og alt er malt i friske farger, som det kanskje heter, tv, stoler, barnesko (gi bud), stige, koffert og kleskurv(?), samt skapdører(?) hengt opp på veggen, ekspressivt og frodig


and everything is painted in cheerful clolours, tv, chairs, children's shoes (give a bid), ladder, suitcase and clothes basket(?), door plates hanged on the wall, expressive and vigorousog alt er malt av Knut Swane, som du ser her. Han har bodd mange år i utlandet, USA og Sverige. Les mer om ham her. Han er opprinnelig fra Risør, og ja, han har søkt om å få male et av de hvite husene i den hyggelige sørlandsbyen. Jeg håper det blir noe av, så Risør kan få sitt Swanehus sånn som Wien har sitt Hundertwasserhus. Da kommer jeg på besøk!

and everything is painted by Knut Swane, who has lived several years abroad, USA and Sweden. Read more about him here. He is born in Risør, and yes, he has applied to paint one of the white houses in the small, cosy town of Sørlandet. I hope it will be a reality, then Risør wil get its Swanehouse, like Vienna has its Hundertwasserhouse. Then I will come and visit!


i mellomtiden kan du jo ta turen til Tøyen, utstillingen står til 14.juni

in the meantime you can take the trip to Tøyen, the exhibition is open until june 14th

6 kommentarer:

aso sa...

Galleri MAP har stadig skiftende og spesielle utstillinger! Nå må jeg prøve å komme meg dit før denne slutter.
Den sykkelen ser tøff ut!

arne sa...

Ja, det bør du. Jeg er ikke sikker på om sykkelen vil stå der, kan hende det er Knut Swanes egen sykkel som han må ha for å komme seg hjem.

Nei, forresten, den blir nok låst inn i galleriet, kunstneren bor jo i Bergen.

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Stilig, her har han fått utløp for kreativ kunstmaling ser det ut til :)

__
Ang SuperSpeed så bruker den 3t 45 min over, så det har blitt en del raskere enn Peter Wessel klarte :)

arne sa...

Ja visst, det virker som han har det med maling som visse andre (jeg, for eksempel) har det med fotografering, ser jeg noe så må jeg bare ta bilde av det. Litt manisk, altså.

_

Takk, Rune. Plutselig fikk jeg en ubendig lyst til å ta sommerferien i Danmark allerede nå. Fint vær er det nå og alt mulig..

VALKYRIEN sa...

Joa....er vel enig i at alt kan males! Men er ikke sikker på om dette er "my cup of tea"! Liker abstrakt kunst, men dette ble for abstrakt for meg! :)

Tror jeg må stå over den utstillingen - og nøye med med din dokumentar! :)

arne sa...

Ok, da.