tirsdag 18. januar 2011

Av en eller annen grunn / for some reason


skiftet den første delen av Drammensveien navn til Henrik Ibsens gate i 2006. Den siste bygningen i gata er Nasjonalbiblioteket, HI110, Indekshuset er HI100 og her ser du inngangen til Henrik Ibsens gate 90 (hvor ble det forresten av HI 91-99?). Det er visstnok(gikk ikke inn) totalombygd innvendig, med disse fargediodene som du ser her. Det var jo derfor jeg tok disse bildene, da.


om jeg ikke husker feil, var den legendariske restauranten Tre Kokker her inne et sted. Hroar Deges glimrende matsted, han startet i god tid før ordet gourmetrestaurant kom inn i det norsk språket.


en gang i tiden har jeg sittet i et av de små, gamle stuene på Maihaugen og spist tre (eller var det fire?) forskjellige ryperetter, tilberedt i samme stua av Hroar Dege (han hadde samme status da som Eyvind Hellstrøm har i dag, E.H. jobbet faktisk i Tre Kokker). Et av mine eldste og beste matminner. Nei, nå jeg slutte, jeg blir sulten og dette er ingen matblogg men en fotoblogg. Se på bildene, det var derfor jeg stoppet akkurat her, pga fargene.
2 kommentarer:

Anne sa...

Har du sett på maken til fargefulle refleksoner, stilig Arne!!

Kjente vel litt vann i munnen jeg også når du begynte å nevne mat her, for det nærmer seg middagstid. Har ennå til gode å spise et måltid tilberedt av Hellstrøm, men har en av kokebøkene hans stående i hylla bak meg her (vel, og der har den stått uberørt lenge lenge...) men sier som min sambygding Nils Arne Eggen; its hope in a hanging snor :-)

Fin dag til deg Arne.

arne sa...

Ja, jeg syntes det var litt tøft. Jeg ble litt sulten sjøl akkurat nå, så nå er det hjem til middag.

Du må jo prøve deg på en Hellstrøm-oppskrift, Anne. Er det nå det passer å si god middag?